Sloop clubhuis R.V.& A.V. Overmaas na reünie

5 May 2018, 23:09 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De 97-jarige voetbalamateurclub R.V.& A.V. Overmaas neemt op zaterdag 26 mei officieel afscheid van zijn clubhuis. Ook tribune en andere opstallen zullen na die dag in fases worden gesloopt. Aan het begin van het nieuwe seizoen speelt Overmaas honderd meter verderop en gaat het in het splinternieuwe en spectaculaire sportgebouw 'samenwonen' met de hockeyers van Feijenoord en de nieuwe fusieclub FC IJsselmonde, die voortkomt uit Maasstad, Tediro en SV Lombardijen. Wel alle drie met gescheiden'woningen en ingangen binnen een eigen identiteit.

Met het vertrek van Overmaas aan de Stadionlaan eindigt een illuster tijdperk. Het clubhuis heeft op enkele maanden na zestig jaar dienst gedaan. Dat blijkt uit het krantenknipsel uit Het Vrije Volk. In het artikel wordt het nieuwe onderkomen 'Het Paleis' genoemd. Paul Thomas was toen al voorzitter. Hij behoorde tot een groep legendarische clubvertegenwoordigers in het Rotterdamse amateurvoetbal: Aad van Bokkum (CVV), Dirk Nijs en later Hans Kamman (De Musschen), Gerrit Been (DHZ), Ab Hogedoorn (Neptunus) en Harry Keeven (Xerxes).

Op zaterdag 26 mei zijn alle oud-leden van Overmaas vanaf 14.00 uur uitgenodigd voor een reünie in het oude onderkomen, dat jarenlang zelfs een dienstwoning had. Daarin woonde Nico Roodbergen, die (tot aan de doorbraak van Cor Veldhoen) ook nog enkele jaren als linksback in het eerste elftal van Feyenoord speelde. Overmaas heeft op de afscheidsdag zowel de muziek als de drankprijzen aangepast aan de jaren 60, 70 en 80.

Niet alleen Overmaas neemt afscheid van het verleden. De voetbalclub Lombardijen doet dat op 30 juni van zijn naam en viert de nieuwe (FC IJsselmonde) met een soortgelijk feest met Maasstad-Tediro.