Smadelijke nederlaag Sparta: 3-0

10 August 2018, 23:38 uur

Sparta heeft in Deventer tegen Go Ahead Eagles (van Paul Bosveld) een smadelijke nederlaag geleden, 3-0.
In de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan de competitie, die volgende week vrijdag begint tegen FC Twente, hielden beide ploegen elkaar langdurig in evenwicht. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde Go Ahead evenwel drie keer, waaronder twee treffers van Jaroslav Navratil.

Voor rust was het Royston Drenthe, die een eerste poging waagde de score te openen. Zijn vrije trap verdween echter over het doel. Na een fraaie voorzet bezorgde hij Ilias Alhaft vervolgens een kans, maar Verhulst kon de 0-1 voorkomen.
In de tweede helft moest Roy Kortsmit geblesseerd worden vervangen door Coremans, toen Eagles-spits Thomas Verheijdt stevig doorging op Sparta's doelman. Eerder al had Adil Auassar voor rust het veld geblesseerd moeten verlaten.

Jaroslav Navratil opende halverwege de tweede helft de score en nog geen twee minuten later tekende hij voor zijn tweede treffer. Maarten Pouwels bepaalde de eindstand op 3-0.

Opstelling Sparta: Kortsmit (52. Coremans), Saksela (78. Veenhoven), Auassar (25. Duarte), Vriends, Wuytens, Martis; Harroui (78. Brute), Rayhi (66. Dervisoglu), Drenthe (78. Verhaar); Veldwijk, Alhaft (60. Duplan).