Smeets terug, debuut Fortes bij Sparta in Twente

31 January 2020, 20:14 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Smeets

Bryan Smeets, die na de winterstop vanwege een hamstringblessure nog niet in actie kwam, kan zaterdagavond (19.45 uur) met Sparta zijn opwachting maken tegen FC Twente. Trainer Henk Fraser zal dan ook direct weer een beroep doen op de Limburgse spelmaker. ''Het is wel duidelijk dat hij in de eerste seizoenshelft met onze speelwijze erg belangrijk is geweest'', aldus trainer Henk Fraser tegen RTV Rijnmond.

Sparta's trainer zal zo goed als zeker ook meteen een beroep doen op nieuweling Jeffry Fortes. De van Excelsior overgekomen verdediger/middenvelder maakt een goede indruk op Fraser. ''De belangrijkste reden waarom we hem wilden halen, is dat ik persoonlijk hou van zijn energie, winnaarsmentaliteit en zijn multifunctionele inzetbaarheid. Hij traint ook altijd keihard. Van dat soort spelers hou ik''.

In Enschede heeft Sparta's trainer echter wel een aanvallend probleem. Spits Ragnar Ache is evenals vorige week niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure. Na het vertrek in de winterstop van Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk mist Fraser derhalve drie spitsen. ''Het is duidelijk dat met name Dervisoglu en Ache het meer dan behoorlijk hebben gedaan. We hebben een spelersgroep van wie velen vinden dat ze moeten spelen. Zij zullen het nu moeten oppikken. In de vorige wedstrijd hebben ze dat nagelaten wat betreft de afwerking, maar ik heb nog steeds het gevoel dat we, met de groep die we nu hebben, het gemis van drie spitsen kunnen opvangen.''


Vermoedelijke opstelling: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Pinto; Harroui, Fortes, Auassar, Rayhi; Piroe, Joosten.

* Jong Sparta treedt zondagmiddag (14.30 uur) op Het Kasteel aan tegen de Koninklijke HFC. De Haarlemmers hebben na de winterstop nog niet gewonnen. Onder leiding van de nieuwe trainers Nico Jalink en Nourdin Boukhari behaalde Jong Sparta daarentegen de eerste zege in het nieuwe jaar bij Quick Boys (1-3).