Dagblad010 | Sneijder gaat voorbereiding meedoen bij DHSC

Sneijder gaat voorbereiding meedoen bij DHSC

mainImage

Wesley Sneijder gaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen met de amateurs van DHSC, dat ingedeeld is in dezelfde competitie als de Barendrechtse voetbalclub Smitshoek en de amateurs van Feyenoord. De recordinternational van Oranje trainde de afgelopen maanden af en toe al eens mee met de selectie van de Utrechtse volksclub, die uitkomt in de hoofdklasse. Sneijder heeft van de nieuwe trainer Gert Kruys toestemming gekregen om vanaf 27 juli mee te voetballen.

De 36-jarige Utrechter heeft nauwe banden met de club uit de wijk Ondiep. Het sportcomplex van DHSC draagt de naam van Wesley Sneijder, z'n broertje Rodney is aanvoerder van het eerste elftal en z'n oudere broer Jeffrey de assistent van Kruys.

"Hij gaat niet voor ons spelen, maar gewoon meetrainen", zegt voorzitter Hans Berrens. "De voorbije maanden trainde hij heel vrijblijvend af en toe mee op donderdag. Dan nam hij wat vrije trappen, hartstikke leuk voor onze spelers. Ik denk dat het nu nog steeds vrijblijvend is, maar wel iets minder. Wesley heeft volgens mij nog steeds honger naar de bal. Onze middenvelders en andere spelers worden er alleen maar beter van als ze met hem kunnen trainen. Nee, Wesley staat niet als spelend lid bij ons ingeschreven en hij heeft ook geen officiële functie. Maar hij mag ons gevraagd en ongevraagd adviseren, dat is heel waardevol."

De Utrechter stopte een jaar geleden als profvoetballer. Supporters van FC Utrecht willen dat Sneijder, net als Arjen Robben bij FC Groningen, terugkeert als prof en nog een jaar voor hun club gaat spelen. Sneijder beloofde de fans onlangs om daarover na te denken. Hij denkt binnen twee, drie maanden weer topfit te kunnen zijn.


Foto: ANP