Sparta blijft in veilige categorie 3

26 April 2018, 23:41 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta Rotterdam heeft van de licentiecommissie van de KNVB de bevestiging gekregen dat het opnieuw ingedeeld is in categorie III van het Financial Rating System. Per jaar heeft een club drie meetmomenten. Deze meting is gebaseerd op de ingeleverde halfjaarcijfers voor het seizoen 2017/2018. Categorie III is de meest veilige categorie en betekent dat de club ingedeeld is bij de meest gezonde bvo’s in Nederland.

Trivia:


  • RV & AV Sparta gaat op zaterdag 26 mei aanstaande terug in de tijd. Op die dag zullen voetballers en cricketers van Sparta voor het eerst na tientallen jaren in de meest letterlijke zin een competitiewedstrijd naast elkaar gaan spelen.
    Op het cricketveld speelt het op het hoogste niveau uitkomende team van Atse Buurman, Tim de Kok en Martijn Snoep tussen 11.00 en 17.00 uur de wedstrijd tegen VOC.

  • De voetballers van RV & AV Sparta spelen na instemming van de KNVB en tegenstander CWO bij uitzondering op het naastgelegen veld, waar normaal de reguliere Spartaanse rugbywedstrijden worden gespeeld. Sparta en CWO trappen om 14.30 uur af.

  • Naast de cricketers en voetballers zullen ook de afdelingen betaald voetbal, rugby, jeu de boules, zaalvoetbal en overige relaties met een delegatie aanwezig zijn.

  • De diverse festiviteiten rondom het 130 jarig bestaan van Sparta zullen op deze zaterdag afgesloten worden met een feestavond, aanvang 16.30 uur.
    Locatie wedstrijden en festiviteiten: Bermweg 141 in Capelle a/d IJssel.