22 August 2021, 00:49 uur
Orange Pictures
Aaron Meijers (vorig seizoen)

door Piet Ocks

Zonder de naar Nottingham Forest vertrekkende Abdou Harroui kwamen Sparta en Heracles evenals vorig seizoen een gelijkspel overeen: 1-1. Teneinde het verlies van Harroui op te vangen hoopt Sparta zich te versterken met Aaron Meijers van ADO Den Haag. De linksback kwam vorig seizoen al op huurbasis uit op Spangen, maar Sparta wil Meijers alleen halen als dat transfervrij kan.

Voor de welgeteld 6.723 toeschouwers op Het Kasteel was er meer sprake van spanning dan van oogstrelend voetbal met Heracles als veelal bovenliggende partij, maar met Sparta als meeste gevaarlijke.

Dat onderstreepte Laros Duarte al na zes minuten, de vervanger van Abdou Harroui. Hij raakte de onderkant van de lat, waarna de bal net aan de verkeerde kant van de doellijn terug stuitte. Vervolgens mikte Lennart Thy over.

Heracles dacht daarna op voorsprong te komen, maar de inzet van ex-Feyenoorder Bilal Basacikoglu, die onder doelman Maduka Okoye door doel trof, werd vanwege hinderlijk buitenspel van Sinan Bakis afgekeurd.

De 1-0 van Bart Vriends mag gerust het hoogtepunt van de wedstrijd worden genoemd. Uit een hoekschop van Laros Duarte schoot de verdediger achterwaarts de 1-0 op het scorebord. Even later treuzelde invaller Emanual Emegha (voor de geblesseerde Adil Auassar) te lang voor doelman Bucker.

Ook na rust moest Sparta zich meer concentreren op verdedigende, dan op aanvallende acties tegen het sterkere Heracles, dat vooralsnog steeds stuitte op doelman Maduka Okoye, terwijl de paal in de weg stond bij een inzet van Rai Vloet. Totdat invaller Delano Burgzorg na 77 minuten met een strakke schuiver alsnog de 1-1 vond.

Met een vijfmansverdediging - Tom Beugelsdijk was de geblesseerde Bryan Smeets komen vervangen - hield Sparta stand en had het zelfs
in de slotfase nog de volle winst kunnen grijpen. Maar Lennart Thy zag in blessuretijd zijn schot gestopt door doelman Bucker.

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Mijnans (69. Jans), Auassar (28. Emegha), Smeets (82. Beugelsdijk), Duarte (69. Engels); Thy, Van Crooij.