19 April 2018, 02:03 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Piet Ocks

De domper van de Twentse zege op FC Zwolle (2-1) maakte woensdagavond plaats voor enige opluchting. De overwinning van 2-1 op Het Kasteel tegen NEC bracht weer enigszins wat lucht.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit, dat Sparta beide punten in eigen huis zou houden. Weliswaar raakte Paco van Moorsel al na tien minuten de lat, het was een oprisping, omdat NAC in de beginfase overheerste.
Paolo Fernandes zag alleen voor doelman Jannik Huth zijn inzet voorlangs gaan, waarna Mitchell te Vrede te zwak inschoot voor succes.

Sparta kreeg in de eerste helft nog wel een tegenvaller te verwerken. Soufyan Ahannach moest met een brancard het veld verlaten. De huurling van Brighton bleef na een uithaal, waarbij hij Fabian Sporkslede raakte, geblesseerd liggen. Volgens de eerste diagnose heeft de buitenspeler een dubbele beenbreuk opgelopen, waardoor hij de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Hij werd vervangen door Dabney Dos Santos. Jeffrey Chabot verspeelde vlak voor rust nog de bal aan Paolo Fernandes, maar hij schoot naast.

Ook na de rust schoot NAC uit de startblokken. Pablo Mari zag een kopbal door Huth gekeerd met een miraculeuze reflex. Even later knalde Deroy Duarte, in de rust ingevallen voor Thomas Verhaar, met een indraaiend schot door de benen van Fred Friday en via de binnenkant van de paal 1-0 binnen.

Een kwartier later was de sterke invaller Umar Sadiq te snel voor Sander Fischer en Jeffrey Chabot en schoof de bal langs keeper Huth. Maar het was opnieuw een invaller, die de strijd besliste. Stijn Spierings mikte vanaf de rand van het strafschopgebied een voorzet van Sherel Floranus langs doelman Nigel Bertrams: 2-1.

Opstelling Sparta: Huth, Holst, Fischer, Chabot, Floranus, Van Moorsel (80. Spierings), Verhaar (46. Deroy Duarte), Sanusi, Friday, Mühren, Ahannach (34. Dos Santos).