Sparta en Almere naast Go Ahead aan kop

28 September 2018, 22:05 uur

Sparta Rotterdam heeft zich aan kop van de eerste divisie genesteld. Op het Kasteel werd een 2-0 achterstand tegen FC Dordrecht ongedaan gemaakt: 3-2. De Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Deroy Duarte, Lars Veldwijk en Royston Drenthe.

In Nijmegen speelde lijstaanvoerder Go Ahead Eagles met 1-1 gelijk tegen NEC. Almere City FC versloeg RKC Waalwijk met 2-1 en staat gedeeld eerste met Sparta en de 'Eagles', die alle drie zestien punten hebben.

Op basis van het doelsaldo blijft Go Ahead op nummer één staan. De Deventenaren keken in het Goffertstadion lang tegen een 1-0 achterstand aan. Sven Braken maakte in de eerste helft met een fraai geplaatst schot in de rechterbovenhoek de openingstreffer. Paco van Moorsel maakte tegen zijn oude club twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

Almere (tweede) en Sparta (derde) staan in de stand om de eerste periode samen bovenaan en drie punten voor op Go Ahead.