Sparta: geen ontslag voor Kramer

17 April 2018, 14:54 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Michiel Kramer hoeft niet te vrezen voor ontslag op staande voet. Hij staat tot de zomer bij Sparta onder contract en moet dus worden doorbetaald. "We gaan ons eerst concentreren op woensdag op de wedstrijd tegen NAC Breda, daarna zullen we daarover met alle partijen om tafel gaan," zegt technisch directeur Henk van Stee in De Telegraaf.

Sparta vond het niet gepast om in beroep te gaan tegen de zware straf voor Michiel Kramer, die voor zeven duels is geschorst voor zijn charge op Vitesse-back Alexander Büttner. "De straf is fors," erkent Henk van Stee in het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat we op de club ook overleg hebben gevoerd over de te volgen stappen. Maar uiteindelijk vonden we een beroep ongepast. We zijn een nette club met een voorbeeldfunctie. Het gedrag van Kramer in Arnhem past niet bij Sparta."

Het wegvallen van Kramer is een domper voor Sparta in de strijd tegen degradatie. De oud-Feyenoorder was zowel op als naast het veld belangrijk. "Of ik het sneu vind voor Kramer? Nee, wat dat betreft ben ik heel zakelijk," zegt Van Stee. "Hoezeer we het ook waarderen dat hij ons zijn excuses heeft aangeboden, Kramer heeft ons enorm gedupeerd met zijn actie. Vooral dat gevoel leeft sterk."