mainImage

Sparta haalt transfervrije Xandro Schenk

Afbeelding is niet meer beschikbaar
21 juni 2018, 14:14 uur
Sport

Sparta heeft de transfervrije Xandro Schenk (25) gecontracteerd. De linksbenige verdediger, die ook op het middenveld inzetbaar is, tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel.

''Met Xandro halen we een multifunctionele verdediger in huis die zijn opleiding bij Ajax heeft genoten. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in de eredivisie en in de eerste divisie. Met Go Ahead Eagles promoveerde hij al twee keer en met Sparta gaan we aan een derde keer werken'', vertelt Henk van Stee, Sparta's technisch manager. ''We zijn blij hem aan de selectie toe te kunnen voegen.''

''Na vijfenhalf jaar bij Go Ahead vond ik het tijd voor iets nieuws. Sparta meldde zich en na goede gesprekken kreeg ik een heel fijn gevoel bij de club. Het is mijn bedoeling Sparta’s verblijf in de eerste divisie zo kort mogelijk te maken. Op dit moment staat er al een erg goede selectie, waarmee we voor promotie gaan,'' aldus Xandro Schenk, die na Giliano Wijnaldum, Lars Veldwijk en Tim Coremans de vierde aanwinst is voor de Kasteelclub.

Schenk vertrok in 2013 van Ajax richting Deventer. Daar speelde hij de laatste vijf seizoenen bijna alle wedstrijden. Hij begon als linksachter, maar maakte langzaamaan de positiewisseling naar centrale verdediger. De verdediger was twee seizoenen met Go Ahead Eagles actief in de eredivisie. Afgelopen seizoen was hij aanvoerder in Deventer.


Foto: Digitaal Dagblad