Sparta heeft z'n selectie zo goed als rond

11 May 2020, 20:05 uur
Sport
mainImage
Henk van Stee

Met de komst van 28-jarige spits Lennart Thy heeft Sparta de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. Tenzij zich nog een buitenkansje aandient, zal directeur voetbal Henk van Stee denken. "We hadden twee prioriteiten: een centrale verdediger en een spits. Daarbij mikten we op jongens met ervaring en we zijn heel blij dat dat is gelukt", vertelt Van Stee, die eerder al de Belgische verdediger Michaël Heylen transfervrij wist op te halen bij FC Emmen.

“Thy is een echte puntspeler, een jongen die elk seizoen goed is voor tien goals, een speler met een goede wedstrijdmentaliteit en een heel intelligente speler", vervolgt Van Stee. "Hij had meerdere opties in Nederland en Duitsland, bijna het hele rechterrijtje van de eredivisie wilde hem hebben, maar hij heeft weloverwogen voor Sparta gekozen. Daar zijn we heel gelukkig mee.”

Een nieuwe doelman is volgens Van Stee geen prioriteit, ondanks het vertrek van Ariel Harush. Sparta beschikt nog over Tim Coremans, die halverwege het afgelopen seizoen zijn plek moest afstaan aan de Israëliër. Daarbij heeft trainer Henk Fraser de talentvolle Michael Fabrie nog achter de hand.