21 March 2021, 20:13 uur
Orange Pictures
Wouter Burger

door Piet Ocks

Eerst nog een tierende Henk Fraser na de misser van invaller Emanuel Emegha vlak voor tijd en een mistroostig voor zich uitstarende Frank Wormuth. Beide trainers hadden zich al verzoend met de 0-1 voor Sparta. Tot die voorlaatste minuut in blessuretijd. Een te korte terugkopbal van Michaël Heylen op de opnieuw betrouwbare doelman Maduka Okoye, waardoor Rai Vloet alsnog de 1-1 kon intikken.

''Dat zijn de meest vervelende momenten,'' ergerde Henk Fraser zich later. ''Als je in zo'n wedstrijd op voorsprong komt, verdien je te winnen.''

Maar het hield weer niet over, wat Sparta zeker gezien de eerste helft in Almelo presteerde. De afkeurende gebaren van Sparta's trainer spraken boekdelen. Voor de kijkers was het een beproeving de hele wedstrijd uit te kijken. Voor de Sparta-volgers ook nog eens een late deceptie.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. De 0-1 van Lennart Thy na 58 minuten op aangeven van Wouter Burger leek Sparta weliswaar met veel moeite over de drempel te tillen. Verdiend of niet, niemand bij Sparta die daarom maalde. De derde achtereenvolgende zege leek nabij met eindelijk weer eens een treffer van Thy (zijn tiende), die na de winterstop nog niet had gescoord.

Na een onthutsend zwakke eerste helft, waarin vechtvoetbal de boventoon voerde, zag Adil Auassar op aangeven van Abdou Harroui zijn inzet door doelman Janis Blaswich overgetikt. Na rust was het niet veel beter. Op een mogelijkheid van Harroui na, die alleen voor de Heracles-doelman faalde.

Sparta moest het overigens stellen zonder de vanwege een positieve coronatest afwezige Tom Beugelsdijk, terwijl Bryan Smeets zijn opwachting mocht maken voor de geblesseerde Mario Engels.

Uiteindelijk leek Sparta op weg naar de overwinning in Almelo, maar uitgerekend Rai Vloet, in Almelo gekscherend Rainaldo genoemd, die eerder op Het Kasteel ook al voor de 1-1 had gezorgd, kon moeiteloos de gelijkmaker achter de opnieuw foutloze doelman Okoye leggen.

''Het was een mannelijk duel van beide kanten. En we hebben gedisciplineerd gespeeld,'' loofde Henk Fraser zijn ploeg. ''We hadden verdiend te winnen. Daarom is de teleurstelling groot.''

Opstelling Sparta: Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Michaël Heylen, Aaron Meijers; Abdou Harroui, Adil Auassar (87. Sven Mijnans), Bryan Smeets, Laros Duarte, Wouter Burger (67. Deroy Duarte); Lennart Thy (87. Emanuel Emegha) .