Sparta huurt Joeri de Kamps (Slovan Bratislava) met koopoptie

20 January 2022, 16:45 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Joeri de Kamps (29) maakt het seizoen af bij Sparta. De controlerende middenvelder wordt gehuurd van Slovan Bratislava, de kampioen van Slowakije. In de overeenkomst is een optie tot koop bedongen.

''Joeri is een speler met veel ervaring'', vertelt Gerard Nijkamp. ''Hij heeft de volledige jeugdopleiding van Ajax doorlopen en namens Heerenveen en NAC in de eredivisie gespeeld, voordat hij in 2016 naar Bratislava vertrok. Daar was hij een vaste waarde bij een ploeg, die jaarlijks om de prijzen speelt en ook meer dan 30 wedstrijden in Europa Cup-voetbal actief was. Met zijn ervaring en manier van spelen geeft zijn komst ons nog meer mogelijkheden op het middenveld.''

De geboren Amsterdammer maakte in het seizoen 2013/2014 zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax in de toenmalige Jupiler League. Het seizoen erna maakte hij zijn debuut in de eredivisie voor sc Heerenveen. Het seizoen erop kwam hij voor NAC uit op het hoogste niveau. Daarna vertrok hij naar Slovan Bratislava, waarmee hij driemaal kampioen werd van Slowakije en ook driemaal de Slowaakse beker won.

De Kamps is de vierde winterse nieuweling voor Sparta. Eerder kwamen Adrián Dalmau, Younes Namli en Arno Verschueren al naar Het Kasteel.