Sparta in eenzijdig oefenduel simpel langs team VVCS

7 August 2021, 15:53 uur
Orange Pictures
Harroui

De eenzijdige oefenwedstrijd tegen het team van de VVCS (spelers zonder contract), waarin Sparta amper in de problemen kwam, werd door de Rotterdammers simpel met 3-1 gewonnen.

Binnen een kwartier opende Lennart Thy de score door op aangeven van Dirk Abels naar 1-0 te stiften. Abdou Harroui tekende na 25 minuten voor de mooiste treffer, toen hij met links de bal in de bovenhoek mikte. Vervolgens schoot Rajiv van La Parra vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer binnen. Voor rust kreeg Sparta nog enkele goede mogelijkheden, maar Thy en Van Crooij misten. Harroui kopte in de slotminuut van de eerste helft de ruststand naar 3-1.

Kort na rust was Thy dicht bij de vierde Spartaanse goal, maar doelman Nick Hengelman stond in de weg. Sparta had al eenmaal gewisseld, omdat Adil Auassar geblesseerd was vervangen door Laros Duarte. Ook Harroui moest zich met een blessure laten vervangen door Jafar Bynoe. Binnen het uur werden ook Bart Vriends (vervangen door Laurent Jans) en Vito van Crooij (vervangen door Sven Mijnans) naar de kant gehaald.

Nadat Youri de Winter (oud-Jong Sparta) met een vuurpijl doelman Okoye tot een redding had gedwongen, werden ook Emanuel Emegha en Jeremy van Mullem in de ploeg gebracht voor Thy en Heylen. Via Mario Engels was Sparta nog dicht bij een slotakkoord, maar zijn schot ging net naast.

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends (57. Jans), Heylen (71. Van Mullem), Pinto; Harroui (57. Bynoe), Auassar (32. Duarte), Goudmijn, Van Crooij (57. Mijnans); Engels, Thy (71. Emegha).