Sparta kan komst Zakaria Bakkali uit het hoofd zetten

30 January 2021, 22:43 uur
Sport
mainImage

Sparta rekent niet meer op de komst van Zakaria Bakkali. De aanvaller van Anderlecht, die op Het Kasteel werd aangebonden, zou op huurbasis de overstap maken, mits hij een fitheidstest zou afleggen. Omdat het daar niet van gekomen, wil Sparta geen risico nemen met de voormalige aanvaller van PSV en heeft technisch directeur Henk van Stee de komst van Bakkali uit zijn hoofd gezet.

Geen Bakkali, derhalve bij Sparta als het zondag (16.45 uur) aantreedt in Den Haag tegen ADO. Ook aanvoerder Adil Auassar en Deroy Duarte moeten geblesseerd de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Zoals ook Bart Vriends nog niet voldoende is hersteld van een spierblessure.

De eerste wedstrijd werd door Sparta op Het Kasteel eenvoudig gewonnen (6-0). Het team van ADO is sindsdien echter sterk gewijzigd. Trainer Ruud Brood verwelkomde de afgelopen maand liefst zeven nieuwe spelers. Hij kan in de aanval een beroep doen op de nieuwkomers Youness Mokhtar en Bobby Adekanye. ,,Ik ga er van uit dat de nieuwe jongens inzetbaar zijn”, zei hij over zijn aanwinsten. De twee aanvallers werden deze week door ADO gecontracteerd. Mokhtar kwam transfervrij over, Adekanye wordt gehuurd van het Italiaanse Lazio

Vermoedelijke opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto; Mijnans, Harroui, Burger, Smeets; Thy, Engels.