Sparta kijkt in winterstop uit naar versterking

20 December 2019, 17:49 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Sparta zoekt opvolger Halil Dervisoglu

Ongeacht het resultaat van de laatste wedstrijd voor de winterstop - zaterdag tegen medekoploper AZ op Het Kasteel (19.45 uur) - vindt Henk Fraser dat Sparta versterking nodig heeft. Zijn selectie bestaat goeddeels uit spelers, die vorig seizoen nog in de eerste divisie uitkwamen en de meesten weinig of geen ervaring hebben op eredivisieniveau.

Met enkele versterkingen mikt hij op meer concurrentie in de spelersgroep, die thans veel gelijkwaardige spelers telt. Als hoogste prioriteit staat ongetwijfeld het aantrekken van een spits op het lijstje van technisch manager Henk van Stee, gezien het bijna zekere vertrek van Halil Dervisoglu en het minder zekere afscheid van Ragnar Ache en Lars Veldwijk. Een mogelijke aderlating, die de jonge spits Joël Piroe onmogelijk kan compenseren.

Zorgen, die Henk Fraser tegen AZ nog niet kwellen, omdat hij kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De verwachting is evenwel, dat Sparta's trainer weer zal terugvallen op zijn vertrouwde formatie, omdat zijn fantasie-opstelling tegen Willem II hem evenmin enig soelaas bood. Immers, ondanks de zware dip, die Sparta de laatste weken teistert en ondanks de mindere vorm van een aantal spelers, behaalde hij met zijn 'vaste' opstelling 20 punten halverwege de competitie. En dat is meer dan verwacht.

Vermoedelijke opstelling: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Smeets, Auassar, Rayhi; Ache, Dervisoglu.