Dagblad010 | Sparta moet Ragnar Ache opnieuw missen

Sparta moet Ragnar Ache opnieuw missen

mainImage

Sparta kan zondag (14.30 uur) op Het Kasteel tegen FC Groningen niet beschikken over Ragnar Ache. De spits, net hersteld van een hamstringblessure, viel dinsdag tegen ADO Den Haag opnieuw geblesseerd uit en is onvoldoende hersteld.

Verder is iedereen bij Sparta inzetbaar. Dat betekent de terugkeer van Mica Pinto, die tegen ADO nog geblesseerd aan de kant moest blijven en keert Mohamed Rayhi terug van zijn schorsing. Hij begint zo goed als zeker weer in de basis. Sparta is op Het (opnieuw uitverkochte) Kasteel bezig aan een sterke reeks. Alleen tegen FC Utrecht en Ajax werd verloren.

Vermoedelijke opstelling: Harush, Fortes, Vriends, Mattheij, Pinto; Harroui, Smeets, Auassar, Rico; Joosten, Rahi.

Jong Sparta treedt zatermiddag (15.30 uur) op Het Kasteel aan tegen SV Spakenburg. Jong Sparta, dat twee plekken lager staat, kan bij een zege de Spakenburgers passeren op de ranglijst.

Na de vijf eerdere onderlinge ontmoetingen is de balans tussen de beide ploegen exact in evenwicht. Spakenburg won de eerste twee ontmoetingen, vorig seizoen zegevierde Jong Sparta tweemaal. Het duel eerder dit seizoen eindigde in 2-2. Zelfs in gescoorde doelpunten verschillen de ploegen niets: 10 om 10.