Sparta na 2-2 nog verder achterop

1 February 2019, 23:31 uur

door Piet Ocks

Het zag er lange tijd naar uit dat Sparta in Volendam eindelijk weer eens de volle winst ging pakken na de drie gelijke spelen sinds de winterstop. Tot zo'n tien minuten voor tijd leidde Sparta comfortabel met 0-2. Sparta leek eerder de voorsprong te zullen vergroten, dan dat Volendam terug in de wedstrijd zou komen. Twee Volendamse treffers brachten Sparta evenwel terug bij af: 2-2. En raakte Sparta na de winst van FC Twente op Helmond Sport (4-1) nog verder achterop (acht punten) bij de koploper, die volgende week op bezoek komt op Het Kasteel.

De teleurstelling was groot. ''Dit is Sparta onwaardig,'' vond aanvoerder Lars Veldwijk. ''We konden naar vier, vijf-nul uitlopen en dan maken zij nog gelijk.'' Zoals ook trainer Henk Fraser zijn woede onder controle hield. ''En dan kan iedereen kritiek hebben op het systeem, maar dit heeft niets met het systeem te maken. Want we hebben meer dan voldoende kansen gecreëerd. We hebben het zelf vergooid.''

Al in de derde minuut kwam Sparta op 0-1 door een van richting veranderd schot van Laros Duarte. Nadat Abdou Harroui uit een hoekschop van diezelfde Duarte vlak voor rust de 0-2 had ingekopt, leek Sparta eindelijk weer eens op weg naar een uitzege. Want de kansen waren ook na rust legio. Voor Halil Dervisoglu, die naast mikte, voor Lars Veldwijk, die eerst voorlangs kopte en daarna uit de draai de lat raakte. En weer Abdou Harroui, die zijn tweede treffer op de schoen had, maar zijn inzet voorlangs het doel van Jordi van Stappershoef zag afglijden.

Kortom, het was wachten tot Sparta verder zou uitlopen. Maar zover kwam het niet. Nadat Rodney Antwi tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer had gezorgd (1-2), liet Roy Kortsmit vijf minuten later een schot van Kevin Visser door zijn handen glippen (2-2). Het betekende het vierde achtereenvolgende en misschien wel pijnlijkste gelijke spel

Opstelling Sparta: Kortsmit; Saksela (75. Faye), Wuytens, Abels, Vriends, Drenthe; Harroui, L. Duarte, D. Duarte (61. Breinburg); Dervisoglu (90. Ache), Veldwijk.