Sparta naar eerste oefenzege op TOP Oss: 3-1

31 July 2020, 19:54 uur
Henk Fraser

Op de voorlaatste dag van het trainingskamp in Delden oefende Sparta tegen eerstedivisionst TOP Oss. Na een 0-1 achterstand zegevierde Sparta uiteindelijk met 3-1.

TOP Oss, dat al de de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding afwerkte, kreeg al in de twaalfde minuut een goede kans. Een vrije trap van Grad Damen eindigde op de kruising boven de debuterende doelman Benjamin van Leer. Ongeveer vijf minuten later was de eerste kans voor Sparta een feit. Abdou Harroui draaide weg en zijn inzet ging net voorlangs. Na de drinkpauze in de eerste helft redde Benjamin van Leer goed op een kopbal van Oliver Rommens in het strafschopgebied, maar op de rebound van Giovanni Büttner had hij geen antwoord: 0-1.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam TOP Oss op een 0-1 voorsprong. Benjamin van Leer pakt de eerste en tweede inzet, maar de derde rebound van Giovanni Büttner was wel raak. Voor rust zorgde Danzell Gravenberch nog voor de gelijkmaker op aangeven van Adil Auassar (1-1).

Na rust bracht Henk Fraser een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Het duurde ongeveer twintig minuten voordat de eerste grote kans voor Sparta genoteerd kon worden. Emmanuel Emegha schoot voorlangs. Maar drie minuten later was het wel raak voor de talentvolle, jonge aanvaller. Emegha wipte de bal over de doelman van Oss na een mooie steekpass van Lassana Faye.

In de slotfase kwam Sparta, zonder Reda Kharchouch, nog op een 3-1 voorsprong na goed voorbereidend werk van Boyd Reith die na de rust speelde. Zijn voorzet kwam bij Jason Meerstadt, die vervolgens de 3-1 tegen de touwen schoot. Een prima begin van de voorbereiding voor het team van Henk Fraser. Volgende week zondag is Feyenoord de volgende tegenstander in De Kuip.