Sparta, nacompetitie werpt schaduw vooruit

4 May 2018, 17:42 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De nacompetitie werpt zijn schaduw al vooruit als Sparta zondag op Het Kasteel aantreedt tegen Heracles Almelo. Dat kan met een fitte selectie, alleen Mark Veenhoven heeft een lichte blessure. Trainer Dick Advocaat zegt tegen RTV Rijnmond dat hij zijn elftal niet snel zal wijzigen in de nacompetitie als de komende basisopstelling het goed doet tegen de Heraclieden. Hij weet alleen nog niet welk team hij het veld instuurt.

"Het is prettig dat we nu eens een wedstrijd spelen zonder de spanning van het moeten," zegt Advocaat, maar aanstaande donderdag moet dat in de nacompetitie weer gaan gebeuren." Waarschijnlijk zal SC Cambuur daarin de tegenstander zijn.

Advocaat bekent dat hij een zwaar halfjaar bij Sparta heeft gehad. "Ik had meer punten verwacht. Maar ik werk prima met deze jongens. Ze zijn allemaal positief ingesteld en een aantal heeft mijn karakter." Toch heeft hij een kritiekpuntje. "Te veel spelers hebben dezelfde kwaliteiten. Er zit weinig balans in de groep. Maar dat is de taak voor de volgende coach."

* Jong Sparta Rotterdam krijgt zaterdagmiddag bezoek van de Koninklijke HFC. De beloften zullen zich willen rehabiliteren voor de nederlaag die het vorige week leed in Tiel (2-0). Deze nederlaag kwam als een donderslag bij heldere hemel, omdat de beloften een geweldige fase kenden waarin het onverslaanbaar leek. Liefst acht wedstrijden kon het zonder nederlaag blijven, waarvan zes duels zelfs drie punten opleverden. De wedstrijd op Het Kasteel begint om 15.30 uur.