Sparta nog niet overtuigend, ondanks 1-3

15 March 2019, 23:21 uur
Orange Pictures
Halil Dervisoglu (Sparta) in duel met Ruggero Mannes (Almere City)

door Piet Ocks

Echt overtuigen kon Sparta ook niet bij Almere City, ondanks de overwinning (1-3) op de ploeg van trainer Ole Tabiassen, waardoor Sparta weer tweede staat op de ranglijst. ''Bij vlagen hebben we volwassen gespeeld,'' vond trainer Henk Fraser, die tot veler verrassing Ragnar Ache had verkozen boven Lars Veldwijk.

Met zijn 1-2 even na rust uit een voorzet van Fankaty Dabo bewees Ache zijn waarde voor zijn ploeg, nadat Sparta al na 12 minuten op 0-1 was gekomen door een hoekschop van Mo Rayhi die rechtstreeks het doel inwaaide. Halverwege de eerste helft was Almere City evenwel weer op 1-1 gekomen door een perfecte vrije trap van Youri Loen.

Vijf minuten voor tijd vond Deroy Duarte de 1-3 na een fraaie actie van de in de 75e minuut ingebrachte Lars Veldwijk, die even later nog in kansrijke positie faalde om de overwinning nog hoger te laten uitvallen. ''Ik had moeten scoren,'' beaamde hij. Een overigens teleurgestelde Veldwijk, die al had voelen aankomen dat hij voor deze wedstrijd zou worden gepasseerd. ''Ik begrijp het niet,'' gaf hij later te kennen, ''maar we hebben gewonnen, dus heeft de trainer gelijk. Het is zijn goed recht om mij te passeren. Vroeger was ik boos geworden, maar ik laat nu mijn voeten spreken.''

Het was trouwens weer doelman Roy Kortsmit, die Sparta voor rust enkele keren overeind hield, want de beste kansen waren in die fase voor Almere City. Al na twee minuten stuitte hij Stijn Meijer, die plotseling voor zijn neus was opgedoken en ook Ilias Alhaft kon de Sparta-doelman niet passeren.

''We hadden de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen, maar bij 1-2 had het ook 2-2 kunnen worden,'' moest Sparta's trainer erkennen. ''Maar we staan toch weer tweede. We moeten ons richten op de nacompetitie. Die moeten we fris ingaan. En dan kan iedereen zeggen dat het een loterij is, maar de nacompetitie is wel te beïnvloeden.''

Over de komende wedstrijd tegen NEC, waarin Sparta met tal van invallers moet aantreden vanwege interlandverplichtingen, hield Henk Fraser zich op de vlakte. Hij zal zich volgende week zondag moeten behelpen met spelers van Jong Sparta en -19. ''En op de bank zullen vele jonge spelers moeten plaats nemen. Het is niet anders.''

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dabo, Abels, Auassar (46' Vriends), Faye; Harroui, D. Duarte, L. Duarte; Rayhi (84' Drenthe); Dervisoglu (75' Veldwijk), Ache.