Sparta onderuit tegen Maccabi Tel Aviv: 1-2

14 July 2019, 21:48 uur
Orange Pictures
Doelman Tim Coremans behoedt Sparta voor grotere nederlaag

Sparta heeft de eerste nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Mierlo was Maccabi Tel Aviv met 1-2 (rust 1-0) te sterk.

Sparta kwam voor rust op 1-0 voorsprong na een uitstekende actie van Elayis Tavsan. De jonge vleugelaanvaller gaf een prima voorzet op Ragnar Ache die de bal achter de doelman van Maccabi kopte: 1-0. Dat Sparta in die fase geen treffers tegen kreeg, was met name te danken aan doelman Tim Coremans, die bij drie doelrijpe kansen voor Maccabi sterk optrad.

Na de rust was het al snel gelijk. Bij een inzet van Avi Rikan na 49 minuten was ook Sparta's doelman kansloos. Zes minuten later werd de eindstand bepaald op 2-1 voor de Israëlische landskampioen. Itay Schechter was de doelpuntenmaker.

Aanstaande woensdag oefent Sparta tegen bekerfinalist Willem II in Dongen.