Sparta overklast Excelsior in oefenduel

9 October 2022, 18:06 uur
Orange Pictures
Tahiri

Daags na hun competitiewedstrijd speelden Excelsior en Sparta op Woudestein een besloten oefenwedstrijd, waarin alleen de wissels van een dag eerder speelminuten kregen. Sparta had weinig moeite met Excelsior en won met 0-5.

Na een kwartier kwam Sparta op 0-1. Een lage voorzet van Aaron Meijers werd door Mario Engels ingetikt. Vlak na de openingstreffer had Jason Lokilo de 0-2 op zijn schoen. Na goed voorbereidend werk van Saito schoot de Belg echter rakelings naast.

Tot dan kwam Excelsior niet aan aanvallen toe en dat bleef ook zo in de resterende twintig minuten van de eerste helft. Wel probeerde Jacky Donkor het nog, maar schoot hij recht op doelman Delano van Crooij af. Na ruim een half uur kwam Sparta op 0-2. Saito werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, waarna Engels vanaf de stip zijn tweede kon laten aantekenen.

Na de rust had Engels na nog geen minuut zijn hattrick te pakken. Tahiri kopte de bal terug op de Duitser, die met een schitterende omhaal voor de 0-3 tekende. En weer even later viel de vierde Spartaanse treffer. Op aangeven van Lokilo was het Saito die ook een duit in het zakje deed. Met nog een halfuur te gaan was er voor Sparta genoeg tijd om een nog ruimere oefenzege te boeken. Tahiri, de topscorer van Jong Sparta zag echter dat doelman Alblas een grotere achterstand voor Excelsior voorkwam. Uiteindelijk zou Tahiri toch nog zijn doelpunt meepikken. Jerrel Hak, die twintig minuten voor tijd inviel, stuurde Tahiri diep. De spits maakte oog in oog met Alblas geen fout en tekende voor de 0-5.