Sparta-spits Ragnar Ache naar Eintracht Frankfurt

30 December 2019, 15:11 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Ragnar Ache gaat Sparta aan het einde van dit seizoen verlaten. Eintracht Frankfurt, de huidige nummer dertien van de Bundesliga, neemt de 21-jarige spits over. Ache speelt het komende half jaar nog wel voor Sparta.

Godwin Falix, de zaakwaarnemer van Ache, bevestigt de aanstaande transfer. Hij tekent voor vijf jaar. "De clubs zijn eruit. We zijn op dit moment bezig met de details rond zijn persoonlijke akkoord", laat Falix weten aan het AD.

De zaakwaarnemer is twee jaar bezig geweest met de overstap van Ache, die op 4 april 2017 debuteerde voor Sparta in de uitwedstrijd tegen Heerenveen (3-0 verlies) naar Eintracht Frankfurt. "Vanaf het moment dat ik Ragnar begeleid, is het ons plan geweest om ervoor te zorgen dat hij deze mooie transfer kon maken. Weinigen hadden er vertrouwen in dat het zou lukken. Ik ben er trots op dat het hem nu toch is gelukt."

Ook FC Utrecht was in de markt voor Ache, die echter de voorkeur geeft aan zijn geboorteland Duitsland. De jeugdinternational, die met zijn moeder naar Rotterdam kwam, zag het levenslicht in Frankfurt.

Sparta kreeg afgelopen zomer al een bod van één miljoen euro voor Ache, die nog een contract heeft tot 2021 op Het Kasteel. De verwachting is dat de spits nu een stuk meer gaat opbrengen. Verder staan ook Halil Dervisoglu (Brentford) en Lars Veldwijk (nog geen nieuwe club) voor een vertrek uit Spangen.