Sparta strikt Bryan Smeets (TOP Oss)

13 June 2019, 13:16 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Sparta heeft Bryan Smeets voor twee jaar vastgelegd, volgens het AD. De 26-jarige middenvelder van TOP Oss stond op de nominatie om in de winterstop al de overstap naar Het Kasteel te maken, maar een te hoge transfersom stond een overgang toen nog in de weg.

Smeets is de tweede versterking voor Sparta, dat eerder Laros Duarte van PSV vastlegde. De middenvelder was afgelopen seizoen een van de smaakmakers bij TOP Oss. In 41 wedstrijden kwam hij tot twaalf goals en acht assists. TOP Oss bereikte de nacompetitie voor promotie, maar verloor daarin uitgerekend van Sparta.

Jurgen Mattheij heeft ook gesproken met Sparta. De centrale verdediger, die de afgelopen acht seizoenen voor Excelsior speelde, bevestigt het contact met de Kasteelclub. "Maar de deal is niet rond", laat de Rotterdammer aan RTV Rijnmond weten.

De geboren Rotterdammer speelde nog in de jeugd voor Sparta. Hij houdt een slag om de arm als het om een mogelijke terugkeer naar Het Kasteel gaat. Hij zegt dat Sparta niet de enige club is waarmee hij heeft gesproken. Bovendien is er buitenlandse interesse. Mattheij heeft geen voorkeur wat betreft een Nederlandse of buitenlandse club: "Het gaat erom waar ik het beste gevoel bij heb, of dat nu een Nederlandse of buitenlandse club is."

Mattheij degradeerde afgelopen seizoen met Excelsior uit de eredivisie. Hij had in Kralingen een aflopend contract. Namens Excelsior speelde Mattheij 188 wedstrijden, waarin de Rotterdammer negen keer scoorde.