Sparta tegen Ajax onderuit in oefenduel

10 November 2021, 18:24 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Van Leer als verv anger van Okoye

Sparta heeft in een ingelaste oefenwedstrijd op De Toekomst tegen Ajax met 3-0 verloren na een ruststand van 2-0 .

Bij Sparta ontbraken, zoals bij Ajax, diverse spelers vanwege de interlandperiode. Zo is Osman naar Syrië, Okoye naar Nigeria, Pinto en Jans naar Luxemburg en Emegha op pad met Nederland O19. Van Leer nam de plaats onder de lat in en maakte rechtsback Dylan van Wageningen zijn officieuze debuut, Beugelsdijk en Heylen vormden het centrum en speelde Meijers als linksback. Het middenveld werd gevormd door Mijnans, Abels, Van Crooij en Goudmijn. Voorin werden Thy en Engels in de spits geposteerd.

Al in de zesde minuut zette de Braziliaan Giovanni Manson Ribeiro de Amsterdammers op voorsprong. Ook Sparta was een aantal keren gevaarlijk, onder meer via hoekschoppen van Kenzo Goudmijn. Namens Ajax zorgden vooral Labyad en Neres voor gevaar. In de veertigste minuut kopte Schuurs, vanuit een hoekschop van Neres, de 2-0 binnen.

Na rust werden Bart Vriends en Bryan Smeets ingebracht voor Tom Beugelsdijk en Lennart Thy. De beste poging kwam van Van Wageningen, die net over schiet. Een aansluitingstreffer hing in deze fase in de lucht. Na een uur wisselden Mijnans en Abels voor de Jong Sparta-spelers Achraf Madi en Patrick Brouwer. Laatstgenoemde was meteen dicht bij de 2-1, maar zijn afstandsschot werd met moeite gered door Ajax-doelman Raatsie.

Ajax besliste het duel een kwartier voor tijd. Brouwer werd in het Amsterdamse strafschopgebied van de bal gelopen, waarna Van Axel Dongen in de counter trefzeker was. Van Wageningen, Heylen en Meijers maakten het laatste kwartier nog plaats voor Van Mullem, Drakpe en Overman. Danilo kreeg nog twee kansen om de stand nog verder op te voeren, maar hij vond beide keren Van Leer op zijn weg, die met goede reddingen erger kon voorkomen.

Opstelling Sparta: Van Leer, Van Wageningen (Drakpe ’76), Beugelsdijk (Vriends ’45), Heylen (Van Mullem ’76), Meijers (Overman ’76), Abels (Brouwer ‘ 60), Mijnans (Madi ’60), Van Crooij, Thy (Smeets ’45), Goudmijn, Engels.