Sparta toont aan: vijfde plaats geen toeval

18 March 2023, 22:40 uur
Orange Pictures
Koiki Saito viert z'n doelpunt in Emmen

door Piet Ocks

Het was zeker niet Sparta's beste wedstrijd van het seizoen, maar de wijze waarop de ploeg zijn superioriteit in Emmen toonde, bewees eens te meer dat de (voorlopig) vijfde plaats op de ranglijst geen toeval is. De 0-2 in Emmen kwam amper in gevaar en toonde andermaal aan dat Sparta niet boven zijn stand leeft.

Dankzij sublieme treffers van Koiki Saito en Vito van Crooij na individuele acties eindigde Sparta uiteindelijk op een slechts 0-2 overwinning, maar had hoger kunnen zijn gezien de mogelijkheden die Arno Verschueren en Joshua Kitolano nog lieten liggen.

Al na vijf minuten kopte Joshua Kitolano de bal in de handen van doelman Mickey van der Hart en even later mikte Vito van Crooij recht in de handen van de doelman van Emmen. Daarom moest Sparta tot even voor rust wachten op de openingstreffer. Met een schitterende actie passeerde Saito twee tegenstanders om vervolgens laag in de verre hoek de 0-1 te vinden.

Weliswaar werd een goede eerste helft gevolgd door een mindere tweede, veel kansen kreeg Sparta in die fase niet meer. Ook omdat Tobias Lauritsen veelal aan banden werd gelegd door Te Wierik, die Sparta´s spits met het betere trek en duwwerk voortdurend uit evenwicht bracht.

De mindere fase werd nog enigszins opgeluisterd door Arno Verschueren met een fraaie kopbal, die doelman Van der Hart pareerde, waarna Bart Vriends te kort kwam voor de rebound.

Waarna Verschueren ook nog eens een voorzet van Van Crooij op de lat kopte.

Tot slot was het Sparta´s gevaarlijkste aanvaller Van Crooij, die in de 89ste minuut met een schitterende actie op de rand van het zestienmetergebied twee tegenstanders liet staan om vervolgens in de korte hoek de derde achtereenvolgende zege veilig te stellen.

Opstelling Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo (90. Rick Meissen), Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto, Jeremy van Mullem, Vito van Crooij, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren (85. Dirk Abels), Koki Saito (75. Aaron Meijers).