Dagblad010 | Sparta trekt Nigeriaanse doelman Okoye (20) aan

Sparta trekt Nigeriaanse doelman Okoye (20) aan

mainImage

Sparta heeft onder voorbehoud van de medische keuring Maduka Okoye aangetrokken. De Nigeriaanse doelman (20) komt transfervrij over van Bundesliga-degradant Fortuna Düsseldorf. Hij tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar.

Okoye gaat met Benjamin van Leer, die deze zomer overkwam van Ajax, uitmaken wie de eerste doelman wordt op Het Kasteel. "Met Maduka halen we een groot talent binnen, die veel potentie heeft", reageert directeur voetbalzaken Henk van Stee." Hij stond in de belangstelling van meerdere clubs uit verschillende landen, maar hij gelooft dat hij bij Sparta de volgende stap kan maken. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn voor deze club en zijn blij dat hij hier getekend heeft."

Okoye beschikt over een Duits en Nigeriaans paspoort en heeft één interland voor het Afrikaanse land achter zijn naam staan. Hij maakte in november 2019 zijn debuut voor het Nigeriaanse nationale elftal in een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Bij Sparta is Tim Coremans lang uit de roulatie door een kruisbandblessure. Ariel Harush verliet de club deze zomer.

 

 


Foto: Sparta