Sparta verder zonder Emegha en Smeets

31 January 2022, 23:00 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Smeets

Emanuel Emegha en Bryan Smeets verlaten Sparta. Royal Antwerp FC en Sparta hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Emanuel Emegha. De 18-jarige aanvaller had bij de Kasteelclub een contract tot medio 2024. Bryan Smeets heeft gekozen voor Belgische Lommel SK.

“Het had niet onze voorkeur om Emegha tijdens de winterstop te transfereren,” zegt Sparta's technisch directeur Gerard Nijkamp. “Het is echter een feit dat hij wilde vertrekken omdat hij zich sportief kan verbeteren bij de huidig nummer 3 van België. De voorwaarden voor een transfer zijn door Antwerp geaccepteerd en daarom kunnen wij hem niet tegenhouden om deze stap te maken. Uiteraard betreuren we zijn vroegtijdige vertrek, want ondanks dat hij nog geen vaste basisspeler was bij Sparta hadden we vertrouwen in zijn ontwikkeling.”

De 1,95 meter lange Emegha doorliep de jeugdopleiding van Sparta en via een aantal wedstrijden in de tweede divisie voor Jong Sparta maakte hij vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Voor Sparta speelde hij 35 wedstrijden in de eredivisie waarin hij 3 keer scoorde. Sparta en Antwerp doen geen mededelingen over de transfersom, maar het zou gaan om een stevig bedrag.

Ook Bryan Smeets keert Sparta de rug toe. De middenvelder steekt voor het eerst de landsgrenzen over: het Belgische Lommel SK is zijn nieuwe club. Ook De Graafschap, NAC Breda, Almere City en TOP Oss waren voor hem in de race. Smeets zat op een dood spoor op Het Kasteel. Lommel, een laagvlieger op het tweede niveau, wordt de eerste buitenlandse werkgever van de Limburger, die eerder uitkwam voor MVV, De Graafschap, SC Cambuur en TOP Oss.

Twee van die clubs hoopten Smeets over te nemen, maar De Graafschap en TOP Oss visten achter het net. Lommel SK is onderdeel van de City Football Group en wist dat Sparta nog in het krijt stond, nadat Arno Verschueren vorige week werd weggeplukt door de Rotterdamse eredivisionist. Smeets liep uit zijn contract bij Sparta.