Sparta verliest, Oss in 1/2 finale play-offs

3 May 2019, 23:15 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Almere City FC heeft in de laatste speelronde van de eerste divisie een plek in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de eredivisie op pijnlijke wijze weggegeven. De Almeerders verloren met liefst 8-0 bij Jong Ajax en moeten nu de eerste ronde spelen. TOP Oss profiteerde door te winnen bij Helmond Sport (0-4) en plaatste zich voor de halve finales.

Sparta Rotterdam (3-2 verlies bij Jong AZ) en Go Ahead Eagles waren al zeker van een plek in de halve eindstrijd. Almere, FC Den Bosch, Oss, NEC en SC Cambuur kwamen daarvoor nog in aanmerking. Den Bosch stelde de halve finaleplek veilig door met 2-0 te winnen van Go Ahead.

NEC speelde gelijk bij MVV (1-1) en Cambuur hield kampioen FC Twente op een gelijkspel (2-2). De eerste ronde is op 10 en 14 mei. Almere treft daarin Cambuur en NEC neemt het op tegen RKC.

In de halve finales moet Oss het opnemen tegen Sparta en Go Ahead speelt tegen Den Bosch.

Op de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie veranderde de club op de laatste plek nog van positie. Door een doelpunt van Mitchell van Rooijen in blessuretijd wist Jong FC Utrecht bij FC Dordrecht te winnen (1-2) en klom het over Helmond Sport heen, dat als laatste is geëindigd.