Sparta volgend seizoen terug naar natuurgras

24 December 2021, 19:59 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Sparta gaat over op echt gras

Sparta gaat het kunstgrasveld op Het Kasteel verwijderen. Vanaf het seizoen 2022/23 zal er weer op natuurgras gevoetbald gaan worden.

Sparta besloot in 2014 om financiële redenen over te stappen naar kunstgras. Dat was toentertijd een bewuste keuze vanwege het verblijf in de eerste divisie. De besparingen die daarmee samen hingen moesten zorgen voor een hoger spelersbudget om de terugkeer naar de eredivisie mogelijk te maken.

Manfred Laros: ''We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen. Vandaag hebben wij als club besloten terug te keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber.''

Het kunstgrasveld zal na afloop van het seizoen worden verwijderd waarna de ondergrond geschikt zal worden gemaakt voor de aanleg van natuurgras. Het spelen in de eredivisie brengt tevens de verplichting met zich mee dat het speelveld moet voldoen aan een bepaald kwaliteitsniveau, waardoor de club ook in een veldverwarmingssysteem en zogenaamde grow lights zal investeren.

De terugkeer naar natuurgras wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een 'eenmalige ondersteuning' van Carel en Corry Nolet van het Schiedamse Nolet Distillery, een bedrijf dat al jaren nauw betrokken is bij de club.

Naast het eerste elftal heeft deze beleidskeuze ook consequenties voor Jong Sparta, Sparta O18 en de twee vrouwenteams. Deze laatste teams trainen en spelen al (gedeeltelijk) op een andere locatie. Trainingscomplex Nieuw Terbregge zal onderdeel zijn van de oplossingen.