Sparta vraagt KNVB om uitstel duel met NEC

6 March 2019, 15:49 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta heeft de KNVB verzocht de thuiswedstrijd tegen NEC van zondag 24 maart te verplaatsen naar een andere datum, omdat de spelers Deroy Duarte en Abdou Harroui zijn opgenomen in de (voorlopige) selectie van Jong Oranje. Daarbij heeft de KNVB de aantekening gemaakt dat, als zij niet behoren tot de definitieve selectie, zij met Oranje onder 20 mee zullen gaan. Daarnaast verwacht Sparta dat er nog minimaal 3 (basis)spelers opgeroepen zullen worden voor nationale selecties in dat speelweekeinde.

In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta onacceptabel dat de ploeg van trainer Henk Fraser als enige club in de Keuken Kampioen Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Het sportieve belang van Sparta is om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie om zo de beste uitgangspositie te creëren om de doelstelling van de club (promotie naar de eredivisie) te realiseren. De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta te belangrijk in deze fase van de competitie.

De definitieve selectie wordt vrijdag 15 maart bekendgemaakt. Spelers die geen deel uitmaken van de definitieve selectie nemen het met Nederland -20 op tegen Mexico (22 maart) en Tsjechië (25 maart).