Sparta wil Piroe, Rigo en Joosten weer huren

24 May 2020, 22:45 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Patrick Joosten

Joël Piroe, Dante Rigo (beiden PSV) en Patrick Joosten (FC Utrecht), die vorig seizoen op huurbasis uitkwamen voor Sparta, kunnen hun verblijf op Het Kasteel verlengen, indien er geen belangstelling bestaat van andere clubs.

Het drietal Piroe, Rigo en Joosten liet een dermate goede indruk achter op trainer Henk Fraser en technisch directeur Henk van Stee, dat zij met instemming van hun club nog een jaar kunnen worden verhuurd.
Een zekerheid daaromtrent is er nog niet, meldt het Algemeen Dagblad.

Weliswaar keren Piroe en Rigo voorlopig terug naar PSV, maar zij worden door Sparta nog altijd gezien als mogelijke selectiespelers voor volgend seizoen. Ook FC Utrecht verlengde het contract van Joosten, maar verhuurt hem mogelijk opnieuw als er geen koper voor hem komt.

Sparta heeft ook interesse in NAC-doelman Nick Olij. Van Stee ziet in hem een goede concurrent van Tim Coremans, maar wil niet voldoen aan de vraagprijs van naar verluidt 2,5 ton. Daarom is Sparta in gesprek met de Nigeriaanse international Maduka Okoye. De doelman heeft al een gesprek gehad met technisch manager Henk van Stee.
Okoye is een 20-jarige doelman, die geboren is in Duitsland, maar gekozen heeft voor een interlandcarrière bij Nigeria. Hij staat momenteel onder contract bij Fortuna Düsseldorf. Okoye is na 30 juni transfervrij.