Sparta wint op eigen veld ook niet van Almere City FC: 2-2

19 October 2024, 19:08 uur
ANP
Charles Andreas Brym van Sparta.

Sparta Rotterdam wacht ook na het bezoek van Almere City FC nog op de eerste thuisoverwinning dit seizoen. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kwam na een 2-0-achterstand bij rust uit op 2-2.

Almere, nog zonder zege dit seizoen, leidde na tien minuten met 2-0. Eerst schoot Thomas Robinet van dichtbij raak, twee minuten later blunderde de Sparta-defensie. Boyd Reith speelde de bal zonder te kijken richting zijn eigen doel. Rick Meissen veronderstelde ten onrechte doelman Nick Olij achter zich en liet de bal zo het doel inlopen. Rijsdijk greep na ruim een halfuur in en wisselde vrijwel zijn complete verdediging. Naast Reith en Meissen mocht ook Mike Kleijn gaan douchen.

Kort na rust bracht Camiel Neghli de spanning weer terug. De clubtopscorer van Sparta schoot raak van net buiten het zestienmetergebied. Doelman Bakker tastte mis. Bij de gelijkmaker, in de 55e minuut, zag Bakker er opnieuw niet goed uit. Pelle Clement passeerde hem uit een voorzet van Charles-Andreas Brym.

Voor de laatste tien minuten bracht Rijsdijk de van Manchester City gehuurde Kayky in. Het was het eerste officiële optreden van de 21-jarige Braziliaan, die vijftien maanden aan de kant stond met een knieblessure. Een beslissing bleef uit. Sparta beëindigde het duel met tien man nadat Mike Eerdhuijzen na een opstootje de rode kaart had gekregen.