Sparta zonder Rayhi en Auassar

31 January 2019, 23:38 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Welgeteld vier punten uit de laatste vijf uitwedstrijden ... Een titelkandidaat onwaardig. Kan Sparta daar vrijdagavond op bezoek bij FC Volendam verandering in brengen? Niet als het aan Volendam-trainer Hans de Koning ligt. Na de zege bij Jong Ajax was dat de derde overwinning in de laatste vier duels voor Volendam. Eerder werden ook al Telstar en Almere City geklopt, al werd tussendoor aan de Dijk verloren van FC Eindhoven.

De ploeg van Hans de Koning staat na 21 duels op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. In de tweede speelronde van het seizoen stonden de beide ploegen tegenover elkaar op Het Kasteel, destijds bezorgde Halil Dervisoglu Sparta met twee treffers de zege (2-0).
Sparta zal het overigens in Volendam moeten doen zonder Mohamed Rayhi en Adil Auassar. De twee basisspelers zijn geblesseerd en konden op de donderdagtraining (gedeeltelijk) niet meetrainen. Lassana Faye, die op 20 januari nog met Jong Vitesse tegen Sparta op Het Kasteel uitkwam (2-2), zou daarentegen zijn eerste minuten als linksback kunnen maken.

Na drie remises op rij is het zaak voor Sparta om in Volendam weer eens drie punten te pakken. ''We hebben het behoorlijk gedaan aan het begin van het seizoen. Nu gaat het wat moeizamer. Het is geen reden om in paniek te raken'', vindt Sparta-trainer Henk Fraser.
Sparta staat op de vierde plaats, op zes punten achterstand van koploper FC Twente, volgende week op Het Kasteel te gast. ''We moeten meedoen om het kampioenschap,'' benadrukt Henk Fraser. ''Dat hoort bij de status van de club. Dat we moeten promoveren is duidelijk.''

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends, Faye; L. Duarte, D. Duarte, Drenthe; Veldwijk, Dervisoglu.