Dagblad010 | Spartaan Vriends vanavond bij De Slimste Mens

Spartaan Vriends vanavond bij De Slimste Mens

mainImage
Bart Vriends

De 29-jarige Sparta-verdediger Bart Vriends is vanavond (20:40 uur) op NPO2 te zien in het NCRV-programma De Slimste Mens in een aangepaste coronaproofsetting zonder publiek. Het wordt het zestiende seizoen. Onder de deelnemers bevinden zich ook opiniepeiler Gijs Rademaker, acteur Huub Stapel, presentator Jörgen Raymann, vlogster Monica Geuze, nieuwslezeres Astrid Kersseboom en zangeres Shirma Rouse. De uiteindelijke winnaar volgt Marieke van de Zilver op. De politiek verslaggever van RTL Nieuws was de winnaar van de laatste editie.

Bart Vriends is de tweede Spartaan, die deelneemt aan de populaire quiz. Thomas Verhaar, die nu bij Excelsior speelt, ging hem voor. Verhaar en Vriends maken nu – samen met Excelsior-doelman Maarten de Fockert – deeluit van de veel beluisterde Cor Potcast.

In zijn Go Ahead-periode verbaasde Vriends Nederland al met zijn opvallend uitmuntende kennis van topografie. In 2014 legde een verslaggever van Go Ahead Eagles TV enkele landen aan hem voor met de daaraan gekoppelde vraag: wat is hun hoofdstad? Hij wist ze allemaal. Het fragment werd later herhaald bij De Wereld Draait Door.

https://www.youtube.com/watch?v=9-cX3n351lQ