Sparta's zorgen: Auassar, Rache, Vriends en Rigo

21 February 2020, 00:51 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Zo 'griezelig' zag het eruit met Dante Rigo afgelopen zaterdagavond

Sparta-trainer Henk Fraser kan vrijdagavond in de uitbeurt tegen RKC Waalwijk nog steeds niet beschikken over Ragnar Ache. De spits is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure. Daarbij zijn Adil Auassar, Bart Vriends en Dante Rigo nog twijfelgevallen. Vriends en Rigo kwamen afgelopen zondag in het duel met FC Groningen onzacht met elkaar in botsing, waarbij beiden een hoofdwond opliepen.

RKC Waalwijk is de hekkensluiter van de eredivisie. Sparta-trainer Henk Fraser acht de onderlinge verschillen tussen Sparta en RKC minimaal.
Het eerdere duel tussen Sparta en RKC op Het Kasteel eindigde dit seizoen in een 4-0 overwinning. Doelpuntenmakers waren Bryan Smeets, Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Mohamed Rayhi.

Sparta-doelman Ariel Harush staat op het punt om voor het eerst vader te worden. Zijn vrouw verblijft in zijn geboorteland Israël. Voor hem geen reden om af te reizen, al vindt hij het moeilijk om tijdens de bevalling niet bij zijn vrouw te zijn. Hij moet zich opofferingen getroosten in het belang van zijn carrière, vindt hij.

Vermoedelijke opstelling: Harush, Fortes, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Smeets, L. Duarte, Pinto; Joosten, Rayhi.