Stefan de Vrij haalt met Lazio geen EL-prijzen

13 April 2018, 01:41 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De oud-Feyenoorder Stefan de Vrij uit Ouderkerk aan den IJssel is er niet in geslaagd met Lazio de halve finale van de Europa League te bereiken. Met de Nederlandse verdediger in de basis verloor de formatie van coach Simone Inzaghi bij Salzburg, 4-1. Thuis had Lazio nog met 4-2 gewonnen.

Ciro Immobile zette de Italianen in de 55e minuut op voorsprong, door alleen voor doelman Alexander Walke fraai in te schieten. Het was zijn achtste treffer dit seizoen in de Europa League. Amper een minuut later echter kwamen de Oostenrijkers terug, door een van richting veranderd schot van Munas Dabbur.

Amadou Haidara zette Salzburg vervolgens op 2-1. De bevrijdende 3-1 kwam op naam van Hwang Hee-Chan. Stefan Lainer kopte de 4-1 binnen. Vooral de 2-1 van Haidara leek de thuisclub vleugels te geven. In een tijdsbestek van amper vier minuten vielen vervolgens ook nummer drie en vier.

Salzburg had een ronde eerder ook al voor een verrassing gezorgd door Borussia Dortmund uit te schakelen. De club won nog nooit een Europese hoofdprijs.

De Vrij vertrekt na dit seizoen bij Lazio.