Summerville gaat weg om Advocaat

26 August 2020, 15:59 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Summerville (r)

De zaakwaarnemer van Crysencio Summerville onderhandelt met Anderlecht en Salzburg, omdat de 18-jarige Feyenoorder niet tot 2022 wil bijtekenen. Die weigering heeft weinig te maken met de aanbieding die technisch-directeur Arnesen deed, maar alles met de verwachting die Summerville heeft op het komend seizoen in De Kuip. Hij heeft de indruk gekregen dat Dick Advocaat het niet in hem ziet zitten. De geroutineerde trainer vindt hem te klein.

De bereidwilligheid waarmee Arnesen wil meehelpen aan een versnelde transfer bevestigt de reden. Bovendien ziet Feyenoord er niets in om een ontevreden speler te stallen in Jong Feyenoord (onder 21). Dat geldt ook voor spits Dylan Vente, die het in zijn uitleenjaar bij RKC niet heeft kunnen waarmaken en produktieloos bleef. Ook voor hem wordt een club gezocht.

Summerville begon als pupil bij Noorderkwartier aan de Abraham van Stolkweg en werd daarna gescout door Feyenoord. In zijn laatste jeugdjaar was hij betrokken bij een interne kleedkamerrel op Varkenoord na een ruzie met medespeler Mart Knoester. Summerville werd als gevolg daarvan uitgeleend aan FC Dordrecht, omdat hij zijn oudere broer bij de vechtpartij had betrokken. Na FC Dordrecht speelde hij tot aan de coronacrisis succesvol in ADO Den Haag.