'Superblije' Bos realiseert zich bronzen prestatie nog nauwelijks

12 February 2022, 22:17 uur
Sport
mainImage
ANP
Skeletonster Kimberley Bos.

Skeletonster Kimberley Bos realiseerde zich na het behalen van haar bronzen medaille nog maar nauwelijks dat ze net een historische prestatie had neergezet voor de Nederlandse sport. "Een beetje, maar nog niet echt", zei ze. Ze bezorgde Nederland de eerste olympische medaille in een wintersport waarin we tot aan de vorige Olympische Spelen van 2018 niet eens meededen. "Ik ben superblij. Ik mag deze mee naar huis nemen", reageerde ze met de grote bronzen medaille van de Spelen van Beijing voor zich uit.

Bos beaamde dat deze medaille heel veel voor haar betekende. "Ik denk dat dit ook heel veel zegt over doorzettingsvermogen en veerkracht. Na de eerste run vrijdag stond ik tiende en dat was niet ideaal. Maar we hebben niet opgegeven en gezocht waar het beter kon en hebben er brons uitgesleept."

De skeletonster hoopt dat haar succes de sport wat bekender maakt in Nederland. "Ik hoop dat er nieuwe atleten komen. Het is een geweldige sport en we kunnen het als Nederland ook goed, dat heb ik denk ik wel bewezen. Het zou heel mooi zijn dat als ik stop er iemand is die het stokje kan overnemen. Als je het wil uitproberen, meld je aan."

 


Door: ANP