Tadic haalde veel motivatie uit vuurwerk van fans Feyenoord

19 December 2021, 17:51 uur
Sport
mainImage
ANP
Dusan Tadic.

Dusan Tadic moest even lachen toen hij na de uitzege van Ajax op Feyenoord (0-2) de vraag kreeg voorgelegd of hij niet was geschrokken van het vele vuurwerk dat supporters van Feyenoord bij aankomst in De Kuip naar de spelersbus van de bezoekers uit Amsterdam gooiden. "Nee hoor", antwoordde hij. "Ik vond het mooi. Echt heel mooi."

"Kijk", vervolgde Tadic. "Dit motiveert me wel. Van mij had het stadion ook vol mogen zitten. Alles tegen jou, daar haal ik kracht uit. Of ik het niet beangstigend vond? Nee, echt niet", benadrukte de Serviër. "Misschien vind je me een beetje gek. Maar ik ben bommen gewend, zoals in 1999", doelde hij op bombardementen van de NAVO op zijn geboorteland. "Dat was heftig."

Na een eigen doelpunt van Marcos Senesi tekende Tadic voor de tweede treffer van Ajax. Hij benutte in de 81e minuut een strafschop, nadat Devyne Rensch was gevloerd door Reiss Nelson. Tadic schreeuwde het na zijn doelpunt uit in het Servisch. "Ik riep 'dai'", legde hij uit. "Dat betekent 'come on'. Ik wilde ons nog eens extra motiveren."

Tadic voelde dat er veel druk op het uitduel met Feyenoord zat. "We hebben dit seizoen al veel te veel punten in de Eredivisie laten liggen", zei hij. "En we willen natuurlijk niet te ver achterop raken bij PSV of Feyenoord. We hebben wel eens beter gespeeld dan vandaag, maar we hebben wel laten zien dat we hier wilden winnen", zei de Serviër voordat hij de spelersbus instapte.


Door: ANP