Team Sint Franciscus loopt SGOrun mee

17 September 2018, 13:19 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De afdeling Spoedeisende Hulp van het Sint Franciscus Gasthuis doet op zaterdag 22 september weer mee aan de derde landelijke SGOrun met als doel geld in te zamelen om wetenschappelijk onderzoek binnen het vakgebied van de Spoedeisende Geneeskunde te faciliteren. De SGOrun is een sponsorestafetteloop van Spoedeisende Hulp naar Spoedeisende Hulp.

Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoek fonds (SGO fonds), dat de sponsoropbrengst ontvangt, verstrekt onderzoeksgelden aan diverse projecten in het land op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Het HMC team hoopt op toch zeker een landelijke totaalopbrengst van 25.000,- euro.

Het team van het Sint Franciscus Gasthuis zal via het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein lopen. Het startschot klinkt om 9.00 uur en na 75 kilometer zal de laatste hardloper om ongeveer 16.00 uur binnenlopen. Op hetzelfde moment lopen minstens achttien SEH-teams in het hele land óók naar een ander ziekenhuis toe. Het Franciscus Gasthuis fungeert daarbij als bestemming voor de collega's uit het HMC in Den Haag.