Team USA geeft visitekaartje af

14 July 2019, 11:13 uur
Sport
mainImage
Inzet: Kemp

door Jan van der Sande

Nadat in de middagwedstrijd Japan de winst tegen Curaçao pakte in de negende inning, kwam Nederland al voor de tweede keer in het veld dit toernooi. Tegenstander ditmaal Team USA. Het werd voor Oranje een ongelijke strijd (0-5).

Orlando Yntema was de starter voor Oranje. De eerste bal van de wedstrijd werd naar Dwayne Kemp geslagen. Zijn aangooi veroorzaakte een botsing tussen eerste honkman Shurrendel de Caster en slagman/loper C.J. Epperson. Laatstgenoemde liep tegen de uitgestoken arm van de Nederlander op. De bal verdween op de grond en De Caster liep een vervelende blessure op. Bryan Engelhardt nam zijn taak over.

Nederland begon verdedigend sterk, maar moest toch in de tweede inning een punt toestaan. 0-1. Vanaf de vierde beurt werd Orlando hard geraakt. Na acht hits, die drie punten opleverden, moest hij plaats maken voor Juan Carlos Sulbaran. Aanvallend kwam er slechts één schamele honkslag, van Denzel Richardson, van de knuppel. De Amerikaanse pitcher, Josh Collmenter, was een maatje te groot. Jarenlang speelde hij op het hoogste niveau in Amerika en speelde daar totaal 214 wedstrijden.

In de achtste inning kregen de mannen van Evert-Jan ’t Hoen nog een run te incasseren.  Daarna kwam met een gelukje nog een tweede hit van Oranje in de boeken maar dat veranderde de stand niet. In de laatste beurt kwam Bo Schultz het karwei afmaken. Al zijn pitches waren qua snelheid 90+ miles. In onze vaderlandse competitie wordt dit zelden of nooit gegooid. Hij kreeg drie man tegenover zich en geen van hen bereikte het honk. Zo kwam na drie uur een einde aan de ongelijke strijd. (0-5)

Vanmiddag (zondag) speelt Nederland de middagwedstrijd tegen onze rijksgenoten uit Curaçao. ’s Avonds zijn de Taiwanezen voor het eerst te zien. Hun tegenstander is dan het sterke Amerikaanse team.