Technische staf Sparta snapt Van Stee niet

27 March 2018, 11:48 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Piet Ocks

De manier waarop technisch directeur Henk van Stee voorbij is gegaan aan Fred Grim bij de benoeming van Henk Fraser als nieuwe Sparta-trainer, is tegen het zere been van de technische staf van de Kasteelclub, die de club in de eredivisie moet houden.

Dick Advocaat, Cor Pot en adviseur Leo Beenhakker opteerden voor de huidige assistent-trainer Grim. "Dit is een hard gelag, maar de schouders moeten er weer onder om de club in de eredivisie te houden," reageert de oud-doelman in De Telegraaf. Hij kreeg een week voor de benoeming van Fraser nog te horen dat hij moest nadenken over zijn eigen technische staf. Van Stee koos na zijn aanstelling echter direct een andere weg.

"Ook voor mij was het verrassend," zegt Advocaat. "Dat heeft echt niks met Henk Fraser te maken, want hij is een uitstekende trainer, maar het gaat me om de procedure. Daar zet ik nu mijn vraagtekens bij. Ook naar Fred toe."

Voor de Kleine Generaal was Grim de belangrijkste kandidaat. "Deze keuze is het goed recht van het bestuur en van Henk van Stee. Dat moet je accepteren en is prima, maar dan hoeven ze mij ook niks meer te vragen." Adviseur Leo Beenhakker onthield zich van commentaar. Uitgerekend de man die hij binnenhaalde gaat aan zijn advies voorbij. "Man, ik word 76 en ben blij dat ik iedere morgen nog opsta."

Van Stee informeerde na zijn entree nog wel of er toezeggingen waren gedaan aan Grim. "Dat was niet het geval, waardoor ik ook naar andere kandidaten ben gaan kijken. Ondanks de kwaliteiten van Fred Grim past Henk Fraser in mijn ogen beter bij de club."

* Het aanvangstijdstip van de competitiewedstrijd Jong Sparta Rotterdam – Rijnsburgse Boys op zaterdag 31 maart is vervroegd naar 14.30 uur. Oorspronkelijk stond de wedstrijd gepland voor 15.30 uur.