Teleurgestelde Koeman: niveau bij Oranje moet snel omhoog

28 March 2023, 12:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman deed na afloop van de magere zege op Gibraltar (3-0) geen moeite om zijn onvrede over het spel van het Nederlands elftal te verbergen. "Het was niet goed, ik ben best teleurgesteld", zei de bondscoach. "Het zal echt beter moeten. We moeten ook fitter worden."

"Dit was echt te weinig", mopperde Koeman. "Het was slordig, we waren heel onnauwkeurig. De intentie om een hoge uitslag neer te zetten, die was er echt wel. Maar de uitvoering was onvoldoende. Weghorst kreeg voorzetten als er vier verdedigers bij hem stonden. We schoten ook veel te weinig op doel."

Koeman had zich heel iets anders voorgesteld van zijn terugkeer bij Oranje. "Het was een rottige week", keek hij terug. "Eerst worden er veel spelers ziek. Dan verliezen we ruim van Frankrijk en ook nu was het onvoldoende. Het zal snel beter moeten."

Oranje speelt in juni in eigen land met Kroatië, Spanje en Italië de finaleronde van de Nations League. "Dat zijn tegenstanders van formaat", besefte Koeman. "Ik zal in de aanloop naar die finaleronde goed naar de invulling van mijn selectie moeten kijken. Het is denk ik ook belangrijk dat we dan compleet zijn."

Oranje speelde zonder Frenkie de Jong tegen Frankrijk en Gibraltar. "En Gakpo en De Ligt konden geen hele wedstrijd voetballen en Depay raakte geblesseerd", zei Koeman. "Maar het niveau bij ons zal omhoog moeten. Te veel spelers waren onvoldoende."


Door: ANP