Thomas Verhaar naar Ajax Cape Town

17 January 2019, 16:45 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Door: Piet Ocks

Thomas Verhaar vertrekt per direct bij Sparta. De aanvaller verkast naar Zuid-Afrika, waar hij gaat spelen voor Ajax Cape Town. De 30-jarige aanvaller gaat een contract voor een halfjaar tekenen met een optie voor nog een seizoen. Verhaar vliegt zaterdag naar zijn nieuwe bestemming. In de rust van de wedstrijd tegen Roda JC zal het Sparta-publiek vrijdag afscheid van hem nemen.

''Hij krijgt een kans die wij hem gunnen’, vertelt technisch manager Henk van Stee. ‘In de afgelopen jaren is Thomas van grote waarde geweest voor de club, waarvoor wij hem dankbaar zijn. Thomas zal altijd welkom blijven op Het Kasteel en wij wensen hem veel succes voor de toekomst.'’

Onder trainer Henk Fraser kwam Verhaar, evenals onder Dick Advocaat, weinig aan spelen toe. "Toch heb ik hem het liefst bij Sparta. Ook voor ons als technische staf, want het is echt een wereldgozer. Maar ik snap dat hij wil spelen en verder kijkt. Net als Spierings en Alhaft hoefde hij niet weg", zegt Fraser.

Sparta haalde Verhaar in de zomer van 2014. De aanvaller, die eerder al actief was in de Spartaanse opleiding, kwam van de amateurs van VOC. In zijn eerste seizoen kwam Verhaar zeven keer tot scoren, het seizoen daarna had hij met 24 treffers een groot aandeel in het kampioenschap. In totaal kwam Verhaar in 129 officiële wedstrijden bij Sparta tot 41 treffers.