Timber geniet van vreugde bij supporters Feyenoord

7 April 2024, 18:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Quinten Timber zag alleen al aan de supporters in De Kuip hoe bijzonder de historische zege van Feyenoord op Ajax (6-0) was. "De mensen waren zo blij", zei hij. "Daar doen we het natuurlijk voor. We hebben over twee competitieduels dit seizoen met 10-0 van ze gewonnen. Dat is heel bijzonder, zelfs een record hoor ik net."

Feyenoord vierde de grootste zege ooit op Ajax in de Eredivisie, na een zege van vijf doelpunten verschil (9-4) in het seizoen 1964/1965. "Dan besef je hoe bijzonder dit is", zei Timber. "Ik had al zo'n goed gevoel toen ik wakker werd. De zon scheen en ik heb gebeden. Bij aankomst in het stadion was het al zo druk. Ik voelde dat er iets moois ging gebeuren."

Timber had naar eigen zeggen geen medelijden met zijn oude ploeggenoten van Ajax. "Dit gebeurt gewoon in het voetbal", zei hij. "Soms ben je een seizoen minder. Maar ik weet dat de jongens die ik ken die daar spelen erg goed kunnen voetballen. Ajax komt er echt wel weer bovenop."

Timber weet niet hoe de avond gaat eindigen. "Dat zien we wel", lachte de middenvelder die ook een beetje met een dubbel gevoel rondliep. "Donderdag verspelen we de titel met een gelijkspel tegen FC Volendam. En nu zie je hoe goed we kunnen voetballen. Als je kampioen wil worden, dan moet je iedere week top zijn. En wij hebben ook gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. PSV is veel constanter, daarom worden ze kampioen."
 

 


Door: ANP