Trainen jeugdvoetbal begint met strakke regels

29 April 2020, 08:29 uur
Sport
mainImage
BVV Barendrecht

In de meeste gemeenten mogen jeugdvoetballers woensdag weer gaan trainen. De versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet zorgen ervoor dat kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) weer mogen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) geldt de 1,5 meterregel wel. De voetbalbond publiceerde dinsdag een aantal protocollen waaraan alle betrokkenen zich moeten houden.

Voor spelers geldt dat je uiteraard niet moet komen trainen als je klachten hebt of als iemand in hetzelfde huishouden de voorgaande veertien dagen positief is getest op het virus. Verder moet je onder meer je komst vooraf melden, reis je het liefst alleen of begeleid door een persoon uit hetzelfde huishouden, kom je in sportkleding naar de club waar de kleedkamers gesloten blijven.

De voetbalbond heeft verder protocollen opgesteld voor ouders, trainers en bestuurders. Ook in andere sporten kan er weer voorzichtig getraind worden door jeugd.