mainImage

Trainingscomplex 1908 zo goed als klaar

Afbeelding is niet meer beschikbaar
4 mei 2018, 22:25 uur
Sport

Het nieuwe trainingscomplex voor de selectie van Feyenoord, dat via een prijsvraag de toepasselijke naam 1908 kreeg, nadert zijn voltooiing. Het veld ligt er groen bij en de hekken met doeken voor de pottenkijkers zijn geplaatst. Als het een besloten training zijn supporters en journalisten kansloos.  Het komende seizoen kan Giovanni van Bronckhorst, die op woensdag 28 juni vorig jaar de eerste paal sloeg voor het gebouw, ongestoord op twee velden zijn gang gaan.

De onderste verdieping van de nieuwbouw wordt op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna. De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager en de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn.

Stefan Rebergen uit Schoonhoven was één van de drie supporters die de 1908 verzon. Hij won op basis van loting. 1908 is het oprichtingsjaar van Feyenoord.


Foto: Digitaal Dagblad