Twee belangrijke zeges voor Neptunus

7 October 2024, 12:03 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Jamanika juicht

door Jan van der Sande

Curaçao Neptunus is de Holland Series enorm goed begonnen. Zowel zaterdag als zondag werd gewonnen. Beide malen kwam tegenstander HCAW met 2-0 voor, maar de mannen van coach Gregory Muller wisten in deze eerste twee wedstrijden de volle winst te behalen. Thuis werd het 5-3, en in Bussum werd de winst via twee extra innings met 2-3 binnen gehaald.

Bij de openingswedstrijd ging de strijd op de heuvel tussen Neptuniaan Tom de Blok tegen Kaj Timmermans. De gasten gingen furieus van start. De eerste vijf slagmensen kwamen allen op de honken. Alleen Delano Selacia scoorde. Daarnaast maakten we een enorme strijd mee die we nog zelden of misschien wel nog nooit zagen. Zowel Eric Brenk als Jeandido Ttromp en Jair van Borkulo sneuvelden alle drie op de thuisplaat.

De thuisploeg haalde opgelucht adem. Echter in de derde beurt kon HCAW de voorsprong alsnog verdubbelen. Ditmaal had Neptunus wel een antwoord. Hits van Sheadion Jamanika en Jesse Aussems gevolgd door een stootslag en een verre vangbal bracht de marge terug naar de helft. 1-2

Deze stand bleef twee en een halve inning op het bord staan. Darryl Collins begon met een honkslag waarna de verre hit van Christian Diaz in het rechtsveld genoeg was om de gelijkmaker op het bord te krijgen. 2-2

Linkshander Nick Keur nam de heuveltaak van de gasten over. In de zevende beurt kon hij de blauwwitten nog in bedwang houden, maar in de achtste inning kwamen er vier Neptunianen op de honken. Christian Diaz profiteerde als eerste na zijn twee honkslag van een wilde worp, Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia kwamen met vrije lopen op de honken. De verre klap van Vinny Ahrens daarna bracht de 5-2 stand op het bord.

Kevin Bakker kwam op de heuvel moest één run incasseren maar daar bleef het bij. Tom de Blok kreeg de win op zijn naam en Kevin Bakker de save. Eindstand 5-3.

24 uur later volgde in de Rob Hoffman vallei wedstrijd nummer twee. Ook ditmaal nam HCAW een 2-0 voorsprong. Pitcher Lars Huijer speelt het liefst op zijn eigen thuisgrond. Hij gooide niet minder dan 10 innings, stuurde 9 Neptunianen met drie slag naar de dugout terug, kreeg zeven hits tegen en gooide niet minder dan 134 pitches.  
 
Tegenstander Shairon Martis had een moeilijk begin. Zowel in de eerste als tweede slagbeurt kreeg hij een punt tegen. De thuisploeg ging sterk van start. Vier hits in die twee innings brachten de 2-0 stand op het bord.

Zes beurten heerste Huijer, maar in de zevende inning zorgden honkslagen van Arthur Bonevacia, Kevin Dirksen, een verre double van Sheadion Jamanika gevolgd door een actie van Jonathan Willems dat de stand gelijk werd. 2-2

Tot en met de negende bleef de stand onveranderd en dat betekende verlengen. In de tiende beurt werd niet gescoord. Lars Huijer bleef daarna in de dugout achter en Sedley Karel moest het verder opknappen. Hij slaagde daar niet in.  

Vinny Ahrens kreeg een vrije loop, Rayshelon Carolina stootte hem een honk verder waarna Ahrens nog verder kon schuiven omdat Sedley Karel op de heuvel schijn maakte. De honkslag hierna van Sheadion Jamanika was vervolgens voldoende om de derde Neptunus run over de thuisplat te brengen.

Ryan Hungtington en Kevin Bakker hadden beide twee innings gegooid. In de elfde beurt nam Juan Carlos Sulbaran die taak over. Hij kreeg drie man tegenover zich en hield ze allen van de honken af.

Zaterdag verdiende Kevin Bakker de save ditmaal was hij de winnaar. Sulbaran kreeg de save op zijn naam.

Aanstaande donderdagavond, aanvang 19.30, gaan de Series verder aan de Abraham van Stolkweg, zaterdagmiddag, 14.00 uur, wederom in Bussum en indien nodig zondag een vijfde wedstrijd weer in Rotterdam. Aanvang 13.30 uur.